Ako správne jesť ovocie

Ako správne jesť ovocie

Ako správne jesť ovocie

My všetci si myslíme že jesť ovocie znamená kúpiť ho, očistiť a len tak hodiť do úst. Nie je to tak jednoduché ako si myslíte. Je dôležité vedieť, kedy a ako ho jesť.

Aký je správny spôsob konzumovanie ovocia?

Znamená to nejesť ovocie po jedle! Ovocie by sa malo jesť na prázdny žalúdok. Ak tak jete ovocie, bude to hrať hlavnú úlohu pri detoxikácii, dodávajúci vám veľkú dávku energie na chudnutie a iné životné aktivity. Ovocie je veľmi dôležité jedlo. Povedzme, že zjete dva krajce chleba a potom plátok ovocie. Ovocie je pripravené ísť rovno cez žalúdok do čreva, ale je mu v tom zabránené. Medzitým všetko jedlo hnije a kvasí a mení sa na kyselinu. V minúte, keď príde ovocia do kontaktu s jedlom a tráviacimi šťavami, celá masa jedla sa začne kaziť. Takže, prosím, jedzte ovocie na prázdny žalúdok alebo pred jedlom!

Keď chcete piť džús, pite len čerstvý, nie z fľaše. Nepite ani ohrievaný džús. Nejedzte upečené ovocie, pretože vôbec nedostanete živiny. Dostanete len chuť. Pečenie ničí všetky vitamíny. Ale jesť celé ovocie je lepšie ako piť džús. Ak máte piť džús, pite ho pomaly po dúškoch, pretože ho musíte nechať zmiešať so slinami, než ho prehltnete. Môžete ísť na 3 denné rýchlu očistu tela ovocím. Jedzte len ovocie a pite len džús počas 3 dní a budete prekvapení, keď vám vaši priatelia povedia, ako žiarivo vyzeráte!

KIWI – Malé ale mocné. Je dobrým zdrojom draslíka, magnézia, vitamínu E a vlákniny. Obsahuje dvakrát toľko vitamínu C ako pomaranč.
JABLKO – Jablko denne, vás udrží od doktora. Hoci jablko obsahuje málo vitamínu C, má antioxidanty a flavóny,  ktoré podporujú aktivitu vitamínu C, čo pomáha znížiť riziko rakoviny infarktu a mŕtvice.
JAHODY – Ochranné ovocie. Jahody majú najvyššiu celkovú silu antioxidantov medzi ovocím a chráni telo pred ochorením rakovinou, upchatím ciev voľnými radikálmi.
POMARANČ – Najsladšia medicína. Jedením 2-4 pomarančov denne, sa chránite pred chrípkou, vysokým cholesterolom, obličkovými kameňmi a znižuje riziko vzniku rakoviny.
VODNÝ MELÓN – Najchladnejšie hasič smädu. Skladá sa z 92% vody, ktorá je zabalená vo vysokej dávke glutatiónu, čo pomáha imunitnému systému. Tiež obsahujú lykopén proti rakovine. Obsahujú aj vitamín C a draslík.
Guava A PAPAYA – Najvyššia cena za vitamín C. Sú jednoznačnými víťazmi v súťaži o obsah vitamínu C.
Guava je tiež bohatá na vlákninu, ktorá pomáha pri prevencii zápchy. Papaya je bohatá na karotén, ten pomáha zraku.