Liek na 100 chorôb, vrátane rakoviny, reumy a žalúdočných vredov

Musia byť účinné lieky skutočne len tie drahé?

Mnoho ľudí má utkvelú predstavu, že ak má byť liek dobrý a účinný, mal by byť zároveň aj drahý.

Nič však nie je ďalej od pravdy. Tie najúčinnejšie lieky často nestoja vôbec nič, alebo maximálne pár drobných.

Výsledkom takýchto mylných predstáv býva, že farmaceutické firmy bohatnú a zdravie obyvateľstva chradne.

Preto vám odporúčame prehodnotiť podobné stereotypy a konzumovať viac jednoduchých a zdravých potravín, ktoré sa neraz dokážu dostať na koreň mnohým chorobám.

Liek na 100 chorôb a jeho účinky

V našom dnešnom článku vám ukážeme recept na jeden zo svetovo najobľúbenejších liekov proti rôznym chorobám, vrátane rakoviny hrubého čreva.

Používali ho už naši predkovia a naďalej sa úspešne používa. Ide o jednoduchý kapustový džús.

Obsahuje mnohé prospešné vitamíny a minerály ako sú vitamín C, B6, K. Ďalej je bohatý na kyselinu listovú, vlákninu a viaceré silné antioxidanty.

Má navyše aj antiseptické vlastnosti.

Za svoje účinky na množstvo chorôb vďačí sulforafánomglukosinolátom, ktoré stimulujú enzymatickú aktivitu tráviaceho systému a tiež podporujú detoxikáciu tela.

Práve sírnatá zlúčenina sulfofán sa ukázala, že má silné protirakovinové účinky. Mnohé štúdie potvrdili, že kapusta, ale aj iná kapustovitá zelenina, sú najlepšie prostriedky na boj s rakovinou hrubého čreva.

Okrem toho vám kapustový džús pomôže aj s nasledovnými ochoreniami:

choroby pečene
  • rakovina prsníka, vaječníkov a pľúc
  • poalkoholová opica
  • chronický kašeľ
  • artritída, reuma a bolesti kĺbov
  • dna
  • zápaly
  • anémia
  • žalúdočné vredy
  • mnohé ďalšie

Okrem toho je kapustová šťava veľmi prínosná pri chudnutí, pretože stimuluje metabolizmus a spaľovanie kalórii, zmierňuje zápchu a bráni konverzii cukru na tuk.

Recept na kapustový džús

  • 1 stredne veľkú kapustu
  • 1 polievkovú lyžicu jablčného octu

Postupujte nasledovne:

1. Prekrojte kapustu na dve polovice. Z prvej vyrobíte džús, druhú si odložte na neskôr.

2. Napustite do hrnca alebo umývadla teplú vodu, pridajte jablčný ocot a ponorte do roztoku kapustu. Nechajte ju postáť 10 minút, aby sa očistila od postrekových látok.

3. Po očistení ju pokrájajte na menšie kúsky a tie ešte raz prepláchnite v studenej vode.

4. Vložte kapustu do odšťavovača a odšťavte ju.

Najlepší je vždy čerstvo odšťavený džús. Ak by ste ho nedopili, zvyšok uskladnite v chladničke, nie však dlhšie ako 4 hodiny.

Užívanie

Na konzumáciu kapustového džúsu neexistujú obmedzenia. Užívajte ho podľa potreby.

Na preventívu sa odporúča vypiť 1 pohár (2 dcl) kapustového džúsu denne pred raňajkami alebo pred obedom.

V prípade ochorenia čriev, žalúdka alebo rakoviny zvýšte dávku na 2 až 3 poháre denne.

Väčšie množstvo kapustovej šťavy môže vyvolať nadúvanie. V takom prípade dennú dávku znížte.