Zázvor ako vlasová kozmetika

Zázvor ako vlasová kozmetika

Zázvor proti šediveniu, vypadávaniu, lámaniu, ale aj masteniu vlasov.

Zázvor poznáme oddávna ako korenie. Niektorí z nás ho pijú vo forme chutného čaju, ktorý nielenže dokonale zahreje ale zároveň upokojí žalúdok a podporí trávenie.

Zázvor je korenina, ktorá obsahuje aj látky s protizápalovým účinkom. Poskytuje teda jednak ochranu pred zápalmi, ale zároveň patrí aj medzi antioxidanty. Dokonca ho môžeme využiť aj pri prevencii straty vlasového pigmentu.

Ako na to?

• ak chcete, aby Vaše vlasy rástli rýchlejšie, pripravte si takúto kúru. Ošúpte jeden zázvor a pretlačte ho cez cesnakový lis. Aby bol ešte jemnejší, pretrite ho ešte cez čajové sitko. Vzniknutý objem šťavy zmiešajte s rovnakým obsahom sezamového oleja.
Vzniknutú kúru potom vmasírujte do pokožky a nechajte pôsobiť asi 10 minút. Vlasy môžete prikryť kúskom igelitu alebo fólie a prekryť uterákom. Olej potom dôkladne vymyte.

Kúru treba aplikovať 1x týždenne.

• ak chcete, aby vaše vlasy rástli rýchlo a aby neboli rýchlo mastné, vylisujte šťavu zo zázvoru a vtrite ju bez riedenia do vlasovej pokožky. Vlasy si môžete zabaliť a nechajte zázvor pôsobiť aspoň hodinu. Potom ho dobre vyzmývajte.

• ak chcete spomaliť alebo zastaviť vypadávanie vlasov a tvorbu lupín. Nastrúhajte alebo prelisujte čerstvý zázvor v takom množstve, aby ste získali aspoň 1 PL šťavy. Tú potom vlejte do 2 dcl sezamového oleja a dôkladne premiešajte . Vlasy si prečešte a šťavu opatrne vtrite do vlasovej pokožky. Ak by vás roztok na pálil, pridajte o niečo viac oleja.