Zjedzte 6 opečených cesnakov a sledujte, čo sa začne diať počas nasledujúcich 24 hodín

Cesnak peceny

Cesnak bezosporu patrí medzi najzdravšie potraviny na planéte. Tento prírodný zázrak je schopný vyliečiť množstvo ochorení – od akútnych až tie po chronické.

Vďaka týmto svojim medicínskym vlastnostiam je využívaný nielen v kulinárstve, ale aj v ľudovom liečiteľstve takmer na celom svete.

Na čo všetko sa zvykne používať cesnak

Tradične sa cesnak používa na znižovanie vysokej hladiny cholesterolu v krvi, kontrolu krvného tlaku, liečbu koronárnych ochorení srdca, stimuláciu prekrvenia a predchádzanie srdcových infarktov.

Jeho pravidelná konzumácia kontroluje hladinu zlého LDL cholesterolu tým, že zabraňuje a spomaľuje produkciu hormónu angiotensínu.

Cesnak tiež výborne dokáže zrelaxovať a povoliť pnutie v stenách krvných ciev, čím predchádza ich kôrnateniu a riziku prasknutia.

Ako sa ukazuje, nástup účinku cesnaku je pomerne rýchly – zvyčajne už po prvých 24 hodinách dochádza v tele k množstvu zmien.

Podľa expertov, ak budete jesť 6 opečených strúčikov cesnaku každý deň, vo vašom tele sa začnú diať nasledovné veci:

až 1. hodina – Cesnak je strávený žalúdkom a začína sa vstrebávať v črevách do krvného obehu.

až 4. hodina – Účinné látky z cesnaku ničia rakovinové bunky a predchádzajú ďalšiemu poškodzovaniu buniek voľnými radikálmi.

až 6. hodina – Metabolizmus začína využívať prospešné látky z cesnaku, odbúravajú sa nahromadené nadbytočné tekutiny a tuky z celého tela.

až 7. hodina – Antibakteriálne vlastnosti cesnaku začínajú pôsobiť a ničiť všetky patogénne baktérie nachádzajúce sa vo vnútri rôznych telesných tkanív.

až 10. hodina – Látky z cesnaku spúšťajú procesy na bunkovej úrovni, ktoré chránia telo pred oxidačnými vplyvmi.

až 24 hodina – Vďaka synergickým efektom viacerých aktívnych látok váš organizmus nastupuje na proces hĺbkovej očisty, ktorý vedie k:

  • posilneniu imunitného systému
  • posilneniu kostí
  • zníženiu krvného tlaku
  • predĺženiu dĺžky života buniek
  • eliminácii únavy
  • regulácii hladiny cholesterolu
  • prevencii kardiovaskulárnych ochorení
  • zabráneniu vstupu ťažkých kovov do organizmu
  • zlepšeniu atletickej výkonnosti

Poznámka

Možno ste sa počas čítania tohto článku zamysleli, prečo cesnak nejesť surový, ale pečený.

Je totiž pravdou, že pečením sa časť niektorých účinných látok v cesnaku zmenší, no nie úplne a nie všetkých.

Tepelná úprava je potrebná z toho dôvodu, lebo surový cesnak už aj v malom množstve môže dráždiť sliznicu žalúdka. A tomu je potrebné sa vyhnúť.

Záver

Ako vidíte, konzumácia cesnaku je nielen múdra, ale v súčasnosti už aj odporúčaná mnohými expertmi.

Preto sa snažte ho konzumovať pravidelne. Keď už nie 6 strúčikov, tak aspoň jeden, no každý deň. Predídete tak mnohým chorobám a vyliečite tie, ktoré už máte.