6 pomocníkov proti zápalom v tele

6 pomocníkov proti zápalom v tele

Viete, akí sú najlepší pomocníci v boji proti zápalom?

 

V súčasnosti veľmi veľa ľudí bojuje s rôznymi druhmi zápalov, či už sa jedná o chronické alebo akútne zápaly. Zápal, a najmä chronický, sa stáva akousi prirodzenou súčasťou nášho života. Zápaly sú však veľmi nebezpečné pre naše zdravie. Z chronických zápalov vznikajú rôzne civilizačné choroby ako rakovina, cukrovka, obezita a mnohé iné závažné choroby.

 

Najlepším bojovníkom proti zápalu je prirodzene výdatná a zdravá strava, bohatá na minerály a vitamíny. Nepomôžu nám chemické bomby v podobe tabletiek alebo antibiotík.

 

Potraviny, ktoré najčastejšie vyvolávajú zápal :

  1. Pečivo, výrobky z bielej múky

  2. Sladké potraviny

  3. Konzervované potraviny ( šunky, salámy, konzervanty)

  4. Alkoholické nápoje

 

Ako môžeme bojovať proti zápalom?

 

Na svete sú rôzne druhy potravín, ktoré nám pomáhajú bojovať proti zápalom, nazývajú sa inak aj prírodné antibiotiká. Nemusíme hneď siahať po umelých preparátoch.

 

Cesnak

Je potravina číslo jedna, ktorá je sama o sebe antioxidant a je protizápalová. Cesnak sa vďaka výborným protizápalovým účinkom kedysi používal aj proti TBC a tiež zápalom pľúc. Používa sa na tieto účely dodnes. Je výrazne nápomocný v boji proti mykóze a ženským ochoreniam. Ak sa chcete vyhnúť zápalom, bojujte s pomocou cesnaku. Skúste ho pridávať do väčšiny jedál.

 

Kurkuma

Jedným z najlepších bojovníkov proti zápalom je kurkuma. Je to zvláštne a výrazné korenie pochádzajúce z Orientu. Je známe svojou výraznou žltou farbou. Má výrazné antioxidačné a protizápalové vlastnosti. Môže sa pridávať ako surovina do jedál, čajov a má antibakteriálne účinky.

 

Čerstvé ovocie a zelenina

Ovocie a zelenina (zelenina najmä zelenej farby) sú výbornými pomocníkmi v boji proti akýmkoľvek zápalom. Najlepšie je dopestovať si vlastnú domácu zeleninu na záhrade, alebo kupovať v Bio predajniach, pretože postrekovaná zelenina je škodlivá pre náš organizmus. Najviac účinné sú citrusové plody, najmä pomaranče a citróny. Najvzácnejšia je listová zelenina, pretože je bohatá na minerálne a stopové prvky. Zeler je napríklad vynikajúcou potravinou, používa sa najmä pri chronických zápaloch mechúra a obličiek.

 

Zázvor ako vlasová kozmetika

Zázvor

Zázvorový koreň, alebo zázvor v prášku, je vynikajúcim spojencom v boji proti zápalom, najmä čo sa týka bolestí hrdla a účinne lieči aj choroby dýchacích ciest. Je možné z neho pripraviť čaj. Je tiež účinný proti nevoľnostiam a zvracaniu. Tento štipľavý zázrak prírody je dokonalou pochúťkou v stravovaní. Je prírodným antibiotikom.

 

Škorica

Škoricové korenie má silnú vôňu a je vynikajúcim antioxidantom. Oplýva výnimočnými protizápalovými vlastnosťami. Taktiež pomáha znižovať cukor v krvi. Pridáva sa ako potravina do jedál a do koláčov, prípadne do čajov.

 

Med

Med je výnimočný prostriedok na liečbu zápalov hrdla, dýchacích orgánov a pri nádche. Výhodou medu je, že ho viete jednoducho pridať do čaju aj do koláčov. Najlepší a najzdravší je od domáceho včelára.

 

Ak aspoň niektoré z týchto zázračných potravín zaradíte do svojho jedálnička, tak sa určite budete cítiť zdravšie a podporíte telo v boji proti akýmkoľvek zápalom. V prípade, že sa jedná o väčší zápal, alebo s ním bojujete už dlhodobo a je to chronický problém, odporúčame Vám výrobok molekulárny vodík alebo Balance Oil od firmy Zinzino, ktorý Vám upraví pomer Omega-3 a Omega-6 mastných kyselín v tele, čo výrazne pomôže pri Vašej snahe zbaviť sa zápalov z tela.

 

 

 

H2 Inside orezane

 

ZinZino BalanceOil 300ml