Jablčný ocot ako prírodné antibiotikum: Vylieči infekcie a zabíja parazity
Mnohí experti na zdravie z celého sveta súhlasia, že ide o najsilnejšie prírodné antibiotikum, aké si môžete sami doma pripraviť.Určite ho vyskúšajte – dokáže si poradiť s takmer každou infekciou v ľudskom organizme a navyše usmrcuje aj parazity, ktoré sa môžu nachádzať v črevách či iných miestach v tele.
Čo všetko dokáže toto prírodné antibiotikum
Okrem bakteriálnych infekcií a parazitov účinkuje výborne aj proti vírusom, hubám a kvasinkám. Ďalej pomáha detoxikovať telesné orgány a zlepšuje cirkuláciu krvi či lymfy.
Túto zmes byliniek môžete použiť aj na dnes tak rozšírené kvasinkové infekcie (candidu).
Ide skutočne o veľmi silný prostriedok, ktorého silu by ste nemali podceňovať. Pomáha tiež na rôzne chronické ochorenia, ako napríklad:
- artritída
- reuma
- dna
- cukrovka
- vysoký krvný tlak
- vysoká hladina cholesterolu v krvi
No a najlepšie na ňom je to, že neobsahuje žiadne nebezpečné chemikálie, pretože sa skladá z čisto prírodných ingrediencií.
Dosť bolo ale slov, poďme sa teraz pozrieť, ako si ho pripravíte.
Ingrediencie
Na jeho prípravu budete potrebovať nasledovné suroviny:
- 700 ml jablčného octu
- 0,5 dcl očisteného a popučeného cesnaku
- 0,5 dcl na jemno nakrájanej cibule
- 2 čerstvé feferóny (čím štipľavejšie, tým lepšie)
- 0,5 dcl postrúhaného zázvoru
- 2 polievkové lyžice postrúhaného chrenu
- 2 polievkové lyžice práškovej kurkumy
- 1 sklenenú nádobu s objemom 1 liter (napríklad sklo na zaváranie)
Ak by ste si chceli pripraviť menšie množstvo prípravku, napríklad len 0,5 litra, potom použite polovičné dávky všetkých jednotlivých zložiek.
Postup
Postupujte nasledovne:
1. Vložte všetky suroviny do sklenenej nádoby a zalejte ich jablčným octom až potiaľ, kde sa začína zužovať hrdlo (pár cm od vrchného okraja).
2. Dobré to celé zamiešajte.
3. Nádobu uzavrite a umiestnite na tmavé a suché miesto, napríklad do špajzy.
5. Po 2 týždňoch obsah preceďte cez gázu, nejakú látku alebo lievik so sitkom. Pre čo najlepší výsledok je vhodné zvyšok ešte cez látku vyžmýkať, aby z neho vyšla všetka šťava.
6. Scedenú tekutinu znova uskladnite v uzatvárateľnej sklenenej nádobe.
7. Hotovo. Vaše najmocnejšie prírodné antibiotikum je hotové!
Užívanie
Ako sme už uviedli, ide o veľmi silný prostriedok, preto ho užívajte s mierou a opatrnosťou. Má veľmi výraznú a štipľavú chuť.
Užívajte denne 1 polievkovú lyžicu (respektíve 3 čajové lyžičky). Najlepšie je rozriediť si dennú dávku na 3 časti, čiže 1 čajovú lyžičku 3 krát denne.
Ak chcete môžete to užívať priamo a za tým na zmiernenie chuti zajesť mesiačik pomaranča. Keď je to však na vás prisilné, môžete si to rozriediť v pohári s vodou.
V prípade akútnych alebo silných infekcií môžete zvýšiť dávkovanie na 6 krát po 2 čajové lyžičky denne.
Pre prevenciu a liečbu chronických ochorení uvedených v úvode (artritída, dna, vysoký krvný tlak, cholesterol a podobne) stačí užívať dlhodobo 1 čajovú lyžičku denne.
V prípadoch, ak ste alergickí na niektorú zložku receptu, počas gravidity alebo u detí tento recept pre istotu nepoužívajte, prípadne výrazne znížte dávkovanie.