Jablčný ocot ako prírodné antibiotikum: Vylieči infekcie a zabíja parazity

jablcny ocot

Jablčný ocot ako prírodné antibiotikum: Vylieči infekcie a zabíja parazity

Mnohí experti na zdravie z celého sveta súhlasia, že ide o najsilnejšie prírodné antibiotikum, aké si môžete sami doma pripraviť.Určite ho vyskúšajte – dokáže si poradiť s takmer každou infekciou v ľudskom organizme a navyše usmrcuje aj parazity, ktoré sa môžu nachádzať v črevách či iných miestach v tele.

 

Čo všetko dokáže toto prírodné antibiotikum

Okrem bakteriálnych infekcií a parazitov účinkuje výborne aj proti vírusom, hubám a kvasinkám. Ďalej pomáha detoxikovať telesné orgány a zlepšuje cirkuláciu krvi či lymfy.

Túto zmes byliniek môžete použiť aj na dnes tak rozšírené kvasinkové infekcie (candidu).

Ide skutočne o veľmi silný prostriedok, ktorého silu by ste nemali podceňovať. Pomáha tiež na rôzne chronické ochorenia, ako napríklad:

  • artritída
  • reuma
  • dna
  • cukrovka
  • vysoký krvný tlak
  • vysoká hladina cholesterolu  v krvi

No a najlepšie na ňom je to, že neobsahuje žiadne nebezpečné chemikálie, pretože  sa skladá z čisto prírodných ingrediencií.

Dosť bolo ale slov, poďme sa teraz pozrieť, ako si ho pripravíte.

Ingrediencie

Na jeho prípravu budete potrebovať nasledovné suroviny:

  • 700 ml jablčného octu
  • 0,5 dcl očisteného a popučeného cesnaku
  • 0,5 dcl na jemno nakrájanej cibule
  • 2 čerstvé feferóny (čím štipľavejšie, tým lepšie)
  • 0,5 dcl postrúhaného zázvoru
  • 2 polievkové lyžice postrúhaného chrenu
  • 2 polievkové lyžice práškovej kurkumy
  • 1 sklenenú nádobu s objemom 1 liter (napríklad sklo na zaváranie)

Ak by ste si chceli pripraviť menšie množstvo prípravku, napríklad len 0,5 litra, potom použite polovičné dávky všetkých jednotlivých zložiek.

Postup

Postupujte nasledovne:

1. Vložte všetky suroviny do sklenenej nádoby a zalejte ich jablčným octom až potiaľ, kde sa začína zužovať hrdlo (pár cm od vrchného okraja).

2. Dobré to celé zamiešajte.

3. Nádobu uzavrite a umiestnite na tmavé a suché miesto, napríklad do špajzy.

4. Celý nálev nechajte odstáť približne 2 týždne. Občas obsah premiešajte – či už vírením fľašou alebo jej otvorením a použitím lyžice.

5. Po 2 týždňoch obsah preceďte cez gázu, nejakú látku alebo lievik so sitkom. Pre čo najlepší výsledok je vhodné zvyšok ešte cez látku vyžmýkať, aby z neho vyšla všetka šťava.

6. Scedenú tekutinu znova uskladnite v uzatvárateľnej sklenenej nádobe.

7. Hotovo. Vaše najmocnejšie prírodné antibiotikum je hotové!

Užívanie

Ako sme už uviedli, ide o veľmi silný prostriedok, preto ho užívajte s mierou a opatrnosťou. Má veľmi výraznú a štipľavú chuť.

Užívajte denne 1 polievkovú lyžicu (respektíve 3 čajové lyžičky). Najlepšie je rozriediť si dennú dávku na 3 časti, čiže 1 čajovú lyžičku 3 krát denne.

Ak chcete môžete to užívať priamo a za tým na zmiernenie chuti zajesť mesiačik pomaranča. Keď je to však na vás prisilné, môžete si to rozriediť v pohári s vodou.

V prípade akútnych alebo silných infekcií môžete zvýšiť dávkovanie na 6 krát po 2 čajové lyžičky denne.

Pre prevenciu a liečbu chronických ochorení uvedených v úvode (artritída, dna,  vysoký krvný tlak, cholesterol a podobne) stačí užívať dlhodobo 1 čajovú lyžičku denne.

V prípadoch, ak ste alergickí na niektorú zložku receptu, počas gravidity alebo u detí tento recept pre istotu nepoužívajte, prípadne výrazne znížte dávkovanie.