Pylox 4 balenia - 40 vrecúšok

Kód: 484
Neohodnotené
ZADARMOZADARMO
Pylox sada
€70 €58,33 bez DPH
Skladom
Možnosti doručenia

Pri ťažkostiach s Helicobacter Pylori

Značka : T-International

Detailné informácie

Rýchle dodanie
Rýchle dodanie
Zákazníci oceňujú naše rýchle dodanie
Tovar skladom
Tovar skladom
99% tovaru skladom

Podrobný popis

Prečo PYLOX ?

 
pylox-07Dnes sme svedkami nového nárastu chorôb, ktoré sú spôsobené najmä baktériami. Hranice pre bežné liečenie týchto chorôb sú teraz už dosiahnuté a niektoré choroboplodné zárodky sa už stali odolnými voči antibiotikám. Súčasná liečba infekcie Helicobacter Pylori je založená na trojkombinácii antibiotík s inhibítorom protónovej pumpy.

 

Trojkombinácia antibiotík však vyvraždí s HP aj všetky baktérie užitočné pre organizmus - teda imunitný systém. No alarmujúca je hlavne skutočnosť, že vo väčšine prípadov po čase dochádza k návratu ochorenia a k neúspešnemu znovunasadzovaniu antibiotickej liečby.

 

Práve narastajúca  rezistencia Helicobacter pylori voči antibiotikám (liečba zlyháva v 10-15% prípadov), vedľajšie nepriaznivé účinky antibiotík na liečeného pacienta (úbytok dobrých baktérií v tráviacom systéme, hnacka, kŕče, celková slabosť) a  častý návrat ochorenia  nútia hľadať nové prístupy k liečbe.

 

Ako pomocné látky sa v liečbe infekcie Helicobacter pylori uplatňujú napr. brokolica, sú správy o pozitívnom účinku materského mlieka ošípaných (u ľudí zatiaľ neoverené) , resp. niektorých látok z tradičnej čínskej medicíny. Súčasné poznatky a už aj mnohé výskumy na ľuďoch poukazujú, že jednou z veľmi efektívnych ciest v boji s Helicobacter pylori sa javí využívanie výťažku z vaječného žĺtka z vajec Helicobacter pylori imunizovaných sliepok.

 

Uź v minulosti ľudia trpiaci problémami spôsobenými baktériou Helicobacter pylori cítili úľavu pri zvýšenej konzumácii tepelne spracovaných vaječných žĺtkov. Tie účinky však boli iba mierne a krátkodobé. Tento poznatok vyvolal záujem mnohých vedcov a lekárov venujúcich sa tejto problematike. Najnovšie poznatky z odboru medicíny a biológie umožnilo vedcom v Japonsku vyprodukovať látku, ktorá je veľmi účinná pri potlačení infekcie Helicobacter pylori.

PYLOX ako účinnú látku obsahuje výťažok z vaječných žĺtkov Helicobacter pylori imunizovaných sliepok – imunoglobulín IgY.
 pylox-06

 

Čo to znamená ?
Určitý druh sliepok produkuje vajcia, ktorých výťažok zo žltkov je účinný pri potláčaní baktérie Helicobacter pylori. Avšak tento účinok je možné mnohonásobne zvýšiť imunizovaním sliepok  HP-antigénom, čiže u sliepok je vyvolaná tvorba protilátok k baktérii Helicobacter pylori. Vytvorené protilátky sliepky sú z krvného séra transferované a akumulované do vaječného žĺtka v čase vývinu vajíčka.  Následne znášané vajíčka, resp. žĺtka vajíčok, obsahujú veľké množstvo protilátok HP. Tieto protilátky sú špeciálnym procesom izolované, čím je získaný výsledný produkt – anti Helicobacter pylori imunoglobulín Y (anti HP IgY).

 

Imunoglobulíny, protilátky, sú proteínové molekuly, ktoré organizmus bežne produkuje ako odpoveď na prítomnosť cudzorodej látky. Protilátky sa dostavia na miesto infekcie, kde nepriateľa buď demobilizujú alebo ho označia pre útok iným bunkám alebo chemickým látkam. Protilátky sú efektívnymi zabíjačmi v systéme imunity. Imunoglobulín Y (Y z ang.  yolk – žĺtok)je obdobou známeho  imunoglobulínu G (IgG) cicavcov.

 

Podávanie imunoglobulínu Y (IgY), ktorý je aktívnou zložkou prípravku PYLOX, významne pôsobí proti viacerým škodlivým mikroorganizmom, ktoré sú pôvodcami rôzných tráviacich či kožných problémov.      
Špecifické protilátky obsiahnuté v PYLOX :
- anti-Helicobacter pylori IgY  (tráviace problémy, žalúdočné vredy...)
- anti-Propionobacterium acnes IgY  (akné, uhry, ekzémy..)
- anti-Bacteroides gingivalis IgY  (zápach z úst spôsobený mikróbami)
 

 

Princíp účinku PYLOX:
Heliobacter pylori spôsobuje v žalúdku chronické zápaly, ktoré môžu viesť až k vzniku žalúdočných vredov a rakoviny. Helicobacter prežíva vďaka tomu, že produkuje veľké množstvo enzýmu ureáza, ktorý produkuje do svojho najbližšieho okolia. Tam ureáza rozkladá prítomnú močovinu na oxid uhličitý a amoniak, ktorý zníži kyslosť v okolí baktérie, čo umožní Helicobacter pylori prežiť aj vo veľmi kyslom prestredí žalúdka. Amoniak neutralizuje žalúdočnú kyselinu a zvyšuje alkalickú hodnotu prostredia , v ktorom sa HP darí.

Produkt PYLOX svojim účinkom zabráni HP tvorbe enzýmu uréazy, čím zničí prostredie, v ktorom dokáže Helicobacter pylori existovať. Takýmto spôsobom dochádza k veľmi efektívnemu potlačeniu populácie baktérie v žalúdku a zlepšeniu zdravotného stavu postihnutých osôb.
 

Eliminačný účinok PYLOXU na Helicobacter pylori:
 
1.    protilátky H.pylori z  vaječných žĺtkov imunizovaných sliepok
2.    reakcia protilátok s H.pylori
3.    H.pylori je izolovaný od steny žalúdka
4.    zhlukovanie a následná eliminácia
 
 
Protilátky IgY sa naviažu na baktérie H.pylori, pričom dokážu zabrániť produkcii enzýmu ureázy. Následne dochádza k zhlukovaniu a následnej eliminácii Helicobacter pylori.
 pylox-08

   

Čo je Helicobacter pylori ?

Ochorenia alebo poruchy tráviaceho systému postihujú významné množstvo ľudí. U mnohých ľudí sa aspoň raz v živote vyskytla porucha trávenia. Zdravotné problémy človeka sú do značnej miery odzrkadlením stavu tráviaceho traktu. Typickým a v dnešnej dobe veľmi rozšíreným prejavom poruchy správnej činnosti tráviaceho traktu je aj infekcia vyvolaná Helicobacterom pylori.

Helicobacter pylori je špirálovitý paličkovitý mikroorganizmus, ktorý sa s obľubou usídľuje v sliznici žalúdka a dvanástnika a vyvoláva tam zápal. Fakticky je táto baktéria optimálne uspôsobená na život v žalúdočnom epiteli, ktorý je pokrytý mukózou- hlienom. To, že má tvar vývrtky, mu umožňuje „zavŕtať“ sa a udržať sa v hrubej mukóznej vrstve žalúdka. Má bičík, ktorý slúži ako vrtuľa, takže môže pekne plávať v tekutom prostredí. Priľne na mukóznu stenu a zabráni kontrakciám svalov, ktoré za normálnych podmienok umožňujú vyprázdňovanie žalúdka. Jeho vonkajšia bunková membrána nie je priepustná pre žlč a ostatné tráviace šťavy. Okrem toho produkuje enzým, nazývaný ureáza, ktorý rozkladá ureu na chemické komponenty- amonium a oxid uhličitý. Amonium je silná zásada a neutralizuje alebo znižuje aciditu, čo zlepšuje podmienky pre Helicobacter pylori.

 

Helicobacter pylori sa pomocou bičíkov uchytí na žalúdočnom epiteli a špeciálnym enzýmom, ktorý vylučuje, si okolité kyslé prostredie dokáže neutralizovať. Tak si pripraví pohodlné podmienky pre život a produktmi svojej látkovej premeny môže poškodzovať žalúdočný epitel, čím výrazne prispieva ku vzniku gastritídy, vredovej choroby a „spoluúčinkuje" aj pri vzniku karcinómu žalúdka.

Je dôležité si pamätať, že Helicobacter pylori nepreniká hlbšie než do viskóznej, hlienovitej (pudingu podobnej) vrstvy žalúdka. Nikdy nenapáda priamo epiteliálne bunky, ktoré vystieľajú žalúdok. H. pylori ničí žalúdočnú výstielku uvoľnením dráždivých chemických látok, ktoré potom stimulujú imunitnú odpoveď organizmu. Biele krvinky a protilátky prestupujú z krvného obehu do žalúdočnej výstielky a práve táto zápalová reakcia spôsobuje rakovinu.

 

Ako sa infekcia dostane do ľudského organizmu?

Odkiaľ sa Helicobacter pylori v našom organizme berie? Hlavná hypotéza o prenose HP infekcie hovorí o prenose človek-človek (interpersonálny) kontaktom s žalúdočným obsahom alebo obsahom stolice. Štúdie ukázali vysoký obsah HP ako vo zvratkoch, tak v hnačkovitých stoliciach infikovaných ľudí. Po zvracaní sa HP nachádza aj v slinách a pri zvracaní aj v okolitom vzduchu. Interpersonálny prenos je najľahší pri blízkom kontakte (rodiny alebo určité komunity, kde ľudia žijú pri sebe...). Iné formy prenosu sú predpokladané (muchy, voda, jedlo, zvieratá...), žiadna z týchto hypotéz nebola dokázaná a našla takú podporu ako prenos človek-človek. HP sa zriedkavo vylučuje normálnou stolicou ale je často nachádzaný v hnačkách a zvratkoch- teda pri gastroenteritíde (vtedy sa dostáva „von“ vo veľkom množstve). Helicobacter pylori sa však vyskytuje aj v slinách, takže inak príjemná činnosť - bozkávanie, môže byť rizikovým faktorom. Zvlášť opatrní by sme mali byť v prípade malých detí - určite ste už videli nejednu mamičku, ako cumlík vypadnutý z detského kočíka „umyla" tak, že ho jednoducho pooblizovala!

 

Priebeh infekcie Helicobacter pylori: 

  1. H.pylori preniká do viskóznej,hlienovitej  vrstvy žalúdka.
  2. Baktéria produkuje ureázu, ktorá reakciou s močovinou produkuje amoniak. Amoniak neutralizuje žalúdočné kyseliny čo umožňuje prežiť H.pylori v žalúdku.
  3. Baktérie sa množia a premiestňujú, čím vytvárajú ďalšie miesta infekcie.
  4. Helicobacter pylori vlastnými metabolickými procesmi vylučuje do prostredia dráždivé chemické látky, ktoré rozožierajú sliznicu. Vznikajú zápaly a často žalúdočné vredy.

 pylox-04

     

 

Súvislosť medzi zvýšeným rizikom rakoviny a infekciou Helicobacter pylori je tak presvedčivá, že Svetová zdravotnícka organizácia WHO v roku 1994 označila Helicobacter pylori za karcinogén (agens spôsobujúci rakovinu) 1. skupiny.  Do tejto 1. skupiny patria najnebezpečnejšie karcinogény spájané s vývojom rakoviny u ľudí. Rakovina žalúdka je druhý najčastejší ľudský nádor a je na druhom mieste medzi príčinami úmrtí na nádorové ochorenia.               

 Vo svete patrí infekcia Helicobacter pylori medzi časté, aj keď jej šírenie – prenos, nie je celkom objasnený. Jej distribúcia závisí viac od sociálno-ekonomických ako aj od geografických faktorov. Vo rozvinutých krajinách sa jej prevalencia udáva 15 – 40 % (stúpa), kým v rozvojových krajinách 70–99% (klesá). Podľa informácií PSPHP z r. 2003 je prevalencia infekcie Helicobacter pylori Slovensku u dospelých 40–52% a narastá od západu na východ krajiny. Sérologické vyšetrenia a retrospektívne hodnotenia dátových súborov v roku 2005 ako i údaje z vybraných pracovísk uvádzajú pokles prevalencie na Slovensku na 30–40% a menej. Narastajúci trend prevalencie smerom zo západu na východ krajiny zostal zachovaný. Relevantné údaje v detí zatiaľ chýbajú.

 

Baktéria Helicobacter pylori v žalúdku má za následok:

- chronické zápaly žalúdka, vznik vredov a rakoviny

- pocit ťažkého žalúdka

- pálenie záhy

- nafukovanie

- zápchu

- nepravidelné vyprázdňovanie

- kožné problémy rôzneho druhu (aknózny výsev, svrbenie, začervenanie kože, ekzematoidné výsevy a pod.)

- pocit vyčerpanosti a zvýšenej únavy

 

Vo väčšine prípadov sú tráviace a zažívacie problémy spojené práve s výskytom baktérie Helicobacter pylori. Často však postihnutý ani len netuší, čo je príčinou jeho problémov.

Podľa prieskumov má až každá druhá žena na Slovensku tráviace problémy (kŕče v bruchu, nafúkanosť, plynatosť, zápchy)Tráviace problémy sú často chronické a majú negatívny dopad na kvalitu života človeka.

Časté pocity ako pálenie pažeráka (pálenie záhy) či bolesti žalúdka môžu naznačovať prítomnosť H.pylori v žalúdku. Postupne baktéria spôsobuje zápaly a veredy žalúdka a dvanástnika.

 

Neliečená infekcia Helicobacter pylori spôsobuje:

  • v 100% gastritídu (zápal sliznice žalúdka), tá v 30–40% dyspeptické ťažkosti (ťažkosti, ktoré vznikajú poruchou činnosti tráviaceho ústrojenstva) a v 10–15% duodenálny alebo žalúdkový vred a približne 1–2% karcinóm žalúdka
  • príčinná súvislosť infekcie Helicobacter pylori so žalúdkovým vredom je 50–75% a s duodenálnym je 95%
  • odhad – polovica ľudskej populácie je infikovaná Helicobacter pylori. Je to druhá najčastejšia infekcia po Streptococcus mutans (zubný kaz).

 

Žalúdočná dyspepsia zahŕňa tieto problémy:
-pocit nepríjemné plnosti žalúdka
-grganie
-pálenie záhy (próza)
-nechutenstvo
-nauzea (pocit nevoľnosti, slabosti, odpor k jedlu, ktorý často predchádza k vracaniu.

Črevná dyspepsia má tieto príznaky:
-pocit plnosti brucha
-kručení a prelievanie
-poruchy stolice (hnačka, zápchy)

 

Nie stresy, ale baktéria Helicobacter pylori spôsobuje vredy !!!

Vredy žalúdka boli dlho spájané so stresujúcim zamestnaním, napätím a nervozitou. Dlhé roky lekári pripisovali príčinu typických príznakov, ako sú pálenie, bolesť a nauzea, stresujúcim životným situáciám. Teória stresových vredov dominovala v medicínskom myslení takmer storočie a bola založená na pozorovaní, že ľudia vystavení zvýšenému stresu produkujú väčšie množstvo žalúdočnej kyseliny. Verilo sa, že zvýšená kyselina viedla k zápalom- gastritídam, ktoré nakoniec vytvorili vred- eróziu alebo zapálené jamky na žalúdočnej výstielke. V poslednej dobe nové zistenia vo výskume potvrdili, že viac ako 90% všetkých prípadov gastritíd a vredov nebolo zapríčinených kyselinou alebo stresom, ale infekciou vyvolanou Helicobacter pylori.

 

Nobelova cena za objav o príčine žalúdočných vredov

Nobelovu cenu za fyziológiu a medicínu za rok 2005 získala dvojica Austrálčanov Barry Marshall a Robin Warren. Prestížne vedecké ocenenie, aj finančnú odmenu vo výške 10 miliónov švédskych korún, dostali za objav, že žalúdočné vredy sú spôsobované baktériami.

 Marshall a Warren vyvrátili desaťročia uznávaný názor, že vredy sú výsledkom stresu a ich liečba si vyžaduje užívanie drahých upokojujúcich liekov.

 Barry Marshall mal teóriu, že žalúdočné stresy spôsobuje infekcia, a nie stres.

 Vo svojej snahe sa spojil s Robinom Warrenom, ktorý si všimol, že zápaly, sprevádzajúce vredy, sa vždy spájajú s mikróbmi nazývanými Helicobacter pylori.

 

Sám sebe pokusným králikom

 

Barry Marshall, ktorý bol známy tým, že sám na sebe uskutočňoval pokusy, sa teda odhodlal k radikálnemu kroku, aby svoju teóriu potvrdil.image0010

“V zúfalstve som jedného dňa vypil túto bakteriálnu kultúru a v priebehu nasledujúceho týždňa či dvoch som dostal dosť vážny žalúdočný katar so závratmi.“

„Dokázali sme z môjho žalúdka získať niekoľko vzoriek, ktoré dokázali, že tieto baktérie môžu infikovať zdravého človeka a spôsobiť chorobu”, skonštatoval Marshall.

Až dovtedy boli žalúdočné vredy chronickou a bolestivou chorobou, ktorá si vyžadovala drahú liečbu a na tej boli pacienti závislí do konca života.

Nobelov výbor pri zdôvodnení výberu laureátov ocenil húževnatosť Barryho Marshalla a Robina Warrena pri vyvrátení hlboko zakorenenej dogmy.

 


Dávkovanie:

1 sáčok 2x denne, najlepšie po jedle

V prípade problémov je možné dennú dávku zdvojnásobiť.

Prevencia: 1 sáčok každý druhý deň

Obsah sáčka po jedle alebo behom jedla rozmiešať v pohári vody, mlieka, ovocnej šťavy alebo vmiešať priamo do jedla.

Upozorňujeme, že produkt PXLOX nie je liek, ale výživový doplnok a jeho užívanie na rozdiel od lieku nelieči. Produkt je vo forme prášku určený na vnútorné použitie.

Výrobok sa nesmie používať ako náhrada pestrej stravy! Výrobok nie je určený pre deti do 3 rokov! Odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť! Uchovajte mimo dosahu detí! Skladujte na suchom mieste pri teplote od 15°C do 25°C!

Registrácia: ÚVZ SR č.  2440/2016 zo dňa 24.02.2016