Zinzino BalanceTest

Kód: 588
Neohodnotené
Značka: Zinzino
ZADARMOZADARMO
Zinzino BalanceTest
€178 €148,33 bez DPH
Skladom
Možnosti doručenia

Zinzino BalanceTest je jednoduchý a kompletný test z kvapky suchej krvi, ktorý sa dá spraviť rýchlo v pohodlí domova. Získajte jedinečný prehľad o rovnováhe omega-6 a omega-3 mastných kyselín vo svojom tele a pozrite si individualizované výsledky programu BalanceTest „pred a po“.

Značka : Zinzino

Detailné informácie

Podrobný popis

Zinzino BalanceTest je jednoduchý vlastnoručne robený test pre analýzu mastných kyselín v krvi, čo je odrazom zloženia tuku v potravinách, ktoré konzumujeme. V dnešnom modernom svete sa stravujeme inak než začiatkom 20. storočia, keď ľudia napríklad ešte nepoznali rýchle občerstvenie.

pixel

Ale ak si aj varíte vlastné jedlo, prísady už bohužiaľ nemajú rovnakú úroveň kvality, ako v minulosti. Mäso zvyčajne pochádza z dobytka kŕmeného krmivom v stodolách namiesto toho, aby sa voľne pásol na lúkach. Ryby, ako napríklad losos, sú chované v uzavretých nádržiach a kŕmené rybacou múčkou namiesto stravovania sa riasami z morských hlbín. To má obrovský vplyv na nutričnú hodnotu potravín a zároveň tak výživu našich buniek, tkanív a celého tela.

Zinzino BalanceTest je test zo suchej kvapky krvi (DBS) a je vedecky dokázané, že je rovnako presný ako test z venóznej vzorky krvi, čo sa týka analýzy mastných kyselín.

Jediné, čo vyžaduje, je niekoľko kvapiek krvi z prsta na filtračnom papieriku, a zaberie menej ako minútu. Laboratórium VITAS AnalyticalServices* anonymne analyzuje hladinu 11 mastných kyselín**, čo spolu predstavuje približne 98% mastných kyselín v krvi. Mastné kyseliny zahŕňajú nasýtené, mononenasýtené (omega-9) a polyne-nasýtené (omega-6 a omega-3) mastné kyseliny. Výsledok sa potom zobrazí po približne 20 dňoch na webovej stránke zinzinotest.com, kde sú poskytnuté informácie o pomere omega-6 a omega-3 mastných kyselín.

Výskum mastných kyselín v krvi dokázal, že tento pomer silne súvisí so zdravotným stavom. 

*Vitas je zmluvné laboratórium s certifikátom GMP vykonávajúce chemické analýzy, ktoré má 20 rokov praxe s poskytovaním vysokokvalitnej chromatografickej analýzy založenej na špičkových vedomostiach a technológiách.
**Ide o týchto 11 mastných kyselín: kyselina palmitová (PA), kyselina stearová (SA), kyselina olejová (OA), kyselina linolová (LA), kyselina alfa-linolénová (ALA), kyselina gama-linolénová (GLA), kyselina dihomo-gama linolénová (DHGLA), kyselina arachidónová (AA), kyselina eikozapentaénová (EPA), kyselina dokozapentaénová (DPA), kyselina dokozahexaénová (DHA). 

  • Vlastnoručný test zo suchej kvapky krvi
  • Meria hladinu 11 mastných kyselín v krvi
  • Informuje vás o rovnováhe medzi omega-6 a omega-3 kyselinami

 

Ako to funguje?

Najskôr by ste si mali spraviť prvý Zinzino BalanceTest a potom hneď začať užívať dennú dávku produktov Zinzino Balance. Produkty Balance užívajte v súlade s odporúčaním 120 dní a potom si urobte druhý Zinzino BalanceTest, aby ste zistili, ako sa váš profil mastných kyselín zmenil.
*Ak by vaše úvodné výsledky preukázali rovnováhu omega-6 a omega-3 mastných kyselín v pomere 3 : 1 alebo v ešte lepšom pomere, mali by ste sa obrátiť na spoločnosť Zinzino, pretože v takom prípade produkt Balance nemusíte užívať.

Vaša ochrana (hodnota profilu mastných kyselín)

Tento faktor súvisí s profilom 11 mastných kyselín v krvi. Vypočíta sa pomocou rovnice, v ktorej sa spájajú všetky esenciálne mastné kyseliny s dlhým reťazcom (omega-6 a omega-3), hladina omega-3 kyselín (EPA + DHA) a rovnováha omega-6 (AA)/omega-3 (EPA) mastných kyselín. Škála sa pohybuje od 0 do 100 a cieľom je pomôcť zákazníkovi dosiahnuť hodnotu 100 v druhom teste po 120 dňoch. Výsledky však nič nevravia o zdravotnom stave zákazníka, iba o úrovni ochrany mastných kyselín.

Rovnováha omega-6(AA)/omega-3 (EPA) mastných kyselín

Rovnováha omega-6 (AA)/omega-3 (EPA) mastných kyselín sa meria ako pomer medzi C20:4 – „rastlinnou“ omega-6 kyselinou arachidónovou (AA) a morskou omega-3 kyselinou eikozapentaénovou (EPA). Tento pomer je približným vyjadrením rozloženia rastlinných mastných kyselín a rybích mastných kyselín v skonzumovanej potrave. V dôsledku nadbytku rastlinných omega-6 mastných kyselín bude strava nevyvážená a bude mať prozápalový charakter. Pomer omega-6 (AA) a omega-3 (EPA) kyselín by mal byť podľa možnosti pod hodnotou 3 : 1. Ak je tento pomer vyšší ako 3 : 1, prospeje vám zmena stravovania. Správna rovnováha omega-6 a omega-3 mastných kyselín je dôležitá pre udržanie prirodzenej tvorby buniek a tkanív (hemostázy) a zároveň pomáha organizmu udržiavať pod kontrolou zápal.

Hladina omega-3 mastných kyselín (EPA + DHA)

Hladina omega-3 mastných kyselín (EPA + DHA) je kombinovaná percentuálna hodnota morských omega-3 mastných kyselín EPA a DHA z celkovej hodnoty mastných kyselín v krvi. Omega-3 mastné kyseliny majú mnoho výhod, pretože sú základnými stavebnými prvkami vo vašich bunkách. Kyselina EPA dominuje v krvi, svaloch a tkanivách, zatiaľ čo DHA dominuje v mozgu, spermiách a očiach. Vo výsledkoch testu by mali mať hodnotu ideálne 8 % alebo viac. Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) tvrdí, že kyseliny EPA a DHA prispievajú k zachovaniu dobrej srdcovej funkcie. Kyselina DHA tiež prispieva k zachovaniu dobrého zraku a prirodzenej funkcie mozgu.

Index tekutosti tukovej membrány

Pomer medzi nasýtenými mastnými kyselinami a morskými omega-3 esenciálnymi mastnými kyselinami, kyselinou eikozapentaénovou (EPA) a kyselinou dokozahexaénovou (DHA), je indikátorom tekutosti bunkovej membrány. Čím nasýtenejšie sú kyseliny v membráne, tým je membrána pevnejšia. Naopak, čím sú kyseliny v membráne viac polynenasýtené, tým je membrána tekutejšia. Zloženie a štrukturálna architektúra bunkových membrán sú dôležité pre zdravie buniek a teda aj pre zdravie organizmu. Membrána potrebuje byť na jednej strane dostatočne pevná na to, aby bola štrukturálna architektúra membrán v dobrom stave. Na druhej strane musí byť dostatočne tekutá, aby mohli dnu prenikať živiny a von odpadové produkty. Tento index by mal byť pod hodnotou 4 : 1.

Psychická sila – dietetický index

Predstavuje vyváženosť medzi omega-6 (AA) a omega-3 (EPA + DHA) mastnými kyselinami. Dostatočný prísun morských omega-3 mastných kyselín, kyseliny DHA, v strave prispieva k zachovaniu dobrej funkcie mozgu. V jednej štúdii sa po každodennom podávaní 3 g omega-3 mastných kyselín EPA a DHA počas 3 mesiacov v porovnaní s placebom výrazne zmiernili pocity hnevu a úzkosti u závislých osôb. Niekoľko ďalších klinických štúdií preukazuje, že kognitívna funkcia sa zlepšuje pri zvýšenej konzumácii protizápalových morských omega-3 mastných kyselín EPA a DHA. Detstvo a staroba sú dve kritické a zraniteľné etapy života a deficit omega-3 mastných kyselín sa spája s poruchami učenia a pamäte, ako aj náladou. Hodnota tohto indexu by mala byť pod úrovňou 1 : 1.
EFEKTÍVNOSŤ TVORBY KYSELINY ARACHIDÓNOVEJ (AA)

Tento údaj určuje efektívnosť, s akou vaše telo pretvára omega-6 mastné kyseliny (LA) prijaté zo stravy na esenciálne omega-6 mastné kyseliny (AA). Ak je účinnosť nižšia ako 30 %, odporúčame vám do stravy zahrnúť potraviny bohaté na AA, napríklad kuracie, morčacie, bravčové a lososa z chovu.

 

Vykonanie testu


1. Test Zinzino BalanceTest je schválený in vitro diagnostický produkt na vyšetrenie vlastnej vzorky krvi v domácom prostredí.
- Najskôr si mydlom umyte ruky, dôkladne si ich opláchnite teplou vodou a osušte.
Z papierovej obálky vyberte kartičku na odber vzorky.
Obálku si odložte, neskôr ju budete potrebovať.
Z kartičky na odber vzorky odtrhnite časť s nápisom ODLOŽIŤ a odfoťte si ID testu. SVOJ výsledok testu zistíte LEN pomocou svojho OSOBNÉHO ID testu. Kartičku položte na stôl tak, aby dva kruhy smerovali nahor.

2. Pomocou tampónu namočeného v alkohole si očistite konček prsta (odporúča sa použiť prostredník).
Stimulujte krvný obeh tak, že budete 20 sekúnd dôkladne krúžiť rukou alebo ju otriasať. Vyberte jednorazovú lancetu. Tenkú plastovú zátku otočte o 1/4 kruhu proti hodinovým ručičkám. Odstráňte priehľadný bezpečnostný uzáver a lanceta je pripravená na použitie.

3. Lancetu umiestnite oproti spodnej časti končeka prsta smerom k papieriku na odber krvi umiestnenému na stole. Hornú časť lancety zatlačte smerom k prstu, kým nebudete počuť cvaknutie. Lanceta do prsta automaticky spraví malý vpich.

4. Kruhov filtračného papiera sa nedotýkajte rukami. Prst raz jemne pritlačte a do každého kruhu vyznačeného na kartičke na odber vzorky umiestnite niekoľko, najmenej 3, kvapky voľne kvapkajúcej krvi. Krv by mala úplne pokryť vnútornú časť kruhov.
Dôležité: Nesnažte sa prst silno stláčať, aby ste dosiahli kvapkanie krvi.

5. Kartičku na odber vzorky nechajte najmenej 10 minút vo vodorovnej polohe pri izbovej teplote, aby sa vzorky dobre vysušili.

6. Kartičku na odber vzorky vložte späť do papierovej obálky. Papierovú obálku potom umiestnite do kovového obalu a obal uzavrite.
Dôležité: Neodstraňujte sušiaci obal vnútri kovového obalu.

7. Uzavretý kovový obal vložte do veľkej obálky, na ktorej bude adresa laboratória: POZNÁMKA! Skôr než obálku vložíte do poštovej schránky, MUSÍTE na ňu nalepiť poštové známky v správnej hodnote.

8. Zaregistrujte kód svojho testu na internetovej adrese www.zinzinotest.com. Na tejto webovej lokalite neskôr nájdete výsledky testu. Váš výsledok bude hotový o 10 – 20 dní.
Dôležité: Odložte si časť kartičky s nápisom ODLOŽIŤ. SVOJ výsledok testu zistíte na internete LEN pomocou svojho OSOBNÉHO ID testu.

Zinzino BalanceTest TakingTheTest

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: